2013. augusztus 27., kedd

Elő a lábakkal!

Tisztítás körömkefével:

Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek nem tette tönkre a lábát a cipő, akkor neked elegendő egy alapos lábfürdő s körömkefével történő körömtisztítás.

Lábápolás 5 lépésben:

1. Kapcsolj be olyan zenét, ami segíti a relaxálást, megnyugtat.
2. Engedj egy lavórba forró vizet, csöppents bele 10 csepp levendulaolajat. Majd engedj hozzá annyi hideg vizet, hogy kézmeleg legyen.
3. Tedd be csupasz lábaidat a lábfürdőbe, s áztasd 10 percig.
4. Vedd ki a lábaidat, az egyiket bugyoláld be törülközőbe. A másikon kezdheted a "kezelést".
5. Vágd le sorban a körmeidet egyenesre, a sarkokat ne vágd ki! Így elkerülheted a lábköröm benövését a húsba.
6. A cipő nyomásától keletkezett bőrdeformálódásokat, bőrkeményedéseket reszelővel távolítsd el.
7. Végezd el a fenti műveleteket a másik lábadon is.
8. Tegyél lábpakolást mindkét lábadra ( kiváló gyümölcsös lábpakolások kaphatók a drogériákban). Ha nincs otthon ilyen krémed, akkor testápoló vagy kézkrém is megteszi. De olívaolajos vízbe is áztathatod néhány percig a lábadat.




A tabu: láb- és körömgomba:

Lábgombára gyanakodj, ha lábujjaid között a bőr kipirosodik, viszket, esetleg be is repedezik. De a talp, illetve a lábfej bőrének a hámlása is tünete lehet.
A körömgomba jele lehet a köröm megvastagodása, elszíneződése, sárgás lerakódás a köröm alatt. Ha ilyen tüneteket észlelsz, azonnal jelezd szüleidnek. Minél kisebb felületen van ugyanis jelen, annál könnyebb megszüntetni a patikákban vény nélkül kapható szerekkel. Sőt gyakran érdemes a lábbelidet is lefertőtleníteni.
Fontos a megelőzés: Ha uszodába, strandra jársz, gyakran közös zuhanyzóban mosakszol, feltétlenül viselj papucsot. Fürdés után ne feledd a lábujjak közét is szárazra törölni. Megelőzésként is hasznosak a gombaellenes hintőporok, melyekkel a cipőt is érdemes beszórni.

Védekezés: kemény bőr:

Bőröd úgy védekezik a kényelmetlen cipők okozta dörzsöléstől, hogy megvastagítja a bőrt. Tehát törekedj arra, hogy valamennyi évszakban kényelmes cipőben indulj az iskolába.


Lábizzadás ellen hintőpor:

A láb izzadása ellen használj hintőport. Fontos, hogy csak frissen mosott lábra dörzsöld, mert csak így hatásos, tehát a már megizzadt lábra felesleges rászórni. De próbálkozhatsz lábspray-vel is.

Körömbenövés ellen: körömcsipesz:

A körömbenövés okozója a helytelen körömvágási technika - esetenként a rossz cipő is. Legjobb, ha körömcsipesszel vágod körmeidet, így biztosan nem sérted meg bőrödet az olló hegyével. Ha nem megy egyedül, ne szégyellj szüleidtől segítséget kérni. A köröm sarkait, ha nagyon szúr, reszelővel kicsit kerekítsd le.

Nem a lakktól lesz szép a körmöd!

Egy rosszul ápolt, csúnya lábon a körmöt nem teszi szebbé a körömlakk. Kizárólag szépen vágott, gondozott körmökön mutat jól a diszkrét lakk. A legtaszítóbb viszont, ha töredezett, kopott lakkozású a körmöd. Jobb, ha több figyelmet fordítasz az ápolásra, mert sokkal vonzóbb az ápolt, lakk nélküli lábköröm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése