2013. április 29., hétfő

Összeállt az esküdtszék: kezdődik az újabb Jackson-per.



Hétfőn megkezdődhet a Michael Jackson halálának ügyével kapcsolatos polgári per, amit a sztár családja indított az AEG nevű koncertszervező vállalat ellen. A legendás família szerint az AEG felelős a popikon 2009-ben bekövetkezett haláláért, mert ők szerződtették Dr. Conrad Murrayt.
Jackson kezelőorvosát 2011-ben ítélték el gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.
A los angelesi tárgyalás esküdtszékét hat férfi és hat nő alkotja majd, a per hat hónapig is eltarthat.
Michael Jackson halálát a propofol nevű, különösen erős altató túladagolása okozta, mialatt visszatérő koncertsorozatára készült az Egyesült Királyságban. A kereset szerint az AEG Live felel a sztár halálért, mert Murray látta el Jacksont a műtéteknél használt gyógyszerrel.
„Abszurd”
A család 40 milliárd dollárra perli a céget. Ugyanakkor az AEG azt állítja, nem ők feleltek az orvos szerződtetésért és felügyeletéért, az 40 milliárdot pedig „abszurdnak” nevezték.

A tárgyalássorozat lehetséges tanúi között szerepel a popkirály édesanyja, két idősebb gyermeke – a 16 éves Prince és a 15 éves Paris -, valamint olyan énekesek, mint Prince és Diana Ross.
Az esküdteket több mint 100 jelölt közül választották ki hosszadalmas procedúra folyamán. Voltak, aki azért esett ki, mert nehézségeket okozott volna számára a több hónapos tárgyalássorozaton való részvétel. Mások azért nem kerültek a tizenkettő közé, mert elfogultságot jeleztek a néhai sztárral szemben, vagy épp ellenezték a nagyösszegű jogi eseményeket, vagy üzleti kapcsolatban álltak az AEG-gel vagy a Jackson-családdal.
Az ügyvédek emellett mindkét oldalon megkezdték a hat „alternatív” esküdt kiválogatását. Ők lesznek azok, akik helyettesíthetik azt az esküdtet, aki valamilyen okból kifolyólag nem lesz képes teljesíteni kötelezettségét.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése