2013. május 29., szerda

Az én szobám

Egy tininek úgy érdemes berendeznie a szobáját, hogy az több funkciót is betöltsön egyszerre: legyen hely a tanulásnak, szórakozásnak, pihenésnek és persze a barátok fogadására. Bátran használj vidám színeket, kiegészítőket, és díszítsd egyedi ötletekkel!

Tanulósarok:
Alakíts ki egy olyan helyet a szobádban - lehetőleg ablak közelében -, ahol nyugodtan tudsz tanulni. Itt helyezd el az ehhez szükséges eszközöket: könyveket, füzeteket, írószereket. A papírok, ceruzák, és apróbb tárgyak tárolására használhatsz dobozos fiókokat, kosarakat, irattartó papucsokat.

Dicsőségfal:
Okleveleidnek, érmeidnek vagy akár a családi, baráti fotóidnak is készíthetsz egy "szentélyt" falra erősített gyékényszőnyegből vagy parafából. Sőt ha erre csípteted vagy ragasztod fel például a posztereidet, akkor a fal sem fog sérülni, bekoszolódni.

Növények:
Akár szeretsz gondoskodni a növényekről, akár nem, jó, ha akad egy kis "zöld folt" a birodalmadban. Ha gyakran megfeledkezel az öntözésről, válassz szárazságtűző növényt, pl. kaktuszt. Meglátod, sokkal barátságosabb lesz tőle a környezeted.

Vendégvárás:
Bizonyára nálad is gyakran megfordulnak a barátaid, néha többen is egyszerre. Ahelyett, hogy ilyenkor székekkel zsúfolnád tele a szobádat, inkább ültesd őket puffokra, nagyobb méretű mintás párnákra, babzsák fotelekbe. Ezeket később is kint hagyhatod, hiszen csinos díszei lehetnek a szobádnak, de akár el is rejtheted például az ágyad alá.

Tárolóhelyek:
Számtalan formájú, anyagú, és színű doboz, kosár és fiókos tároló létezik, de ha nem akarsz ezekre pénzt költeni, könnyedén készíthetsz te magad is. Gyűjtsd a cipődobozokat, majd borítsd be őket gyűrt, batikolt csomagolópapírral. Használj a szobád színével harmonizáló árnyalatokat. Remekül fog mutatni a polcaidon vagy a szekrényed tetején.

Fényforrások:
A szobád tájolásától függetlenül az íróasztalodon mindig legyen egy lámpa, ahogyan az ágyad mellett is, hogy lámpa oltáskor ne kelljen felkelned az ágyból. Ha kedveled a hangulatvilágítást, akkor néhány gyertyát is elhelyezhetsz például festett üvegpoharakba csúsztatva, de egy karácsonyi fényfüzér is romantikus hatást kelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése